Honungsknäck med pistage och citron

45 m + 6 h
50 knäck
Honungsknäck med pistage och citron
Foto: TV4

Urgod knäck med honung, pistagenötter och citron. Inga knäckformar behövs!

22 december 2015
45 m + 6 h
50 knäck

Du behöver

  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl honung
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 citron, rivet skal och saft från
  • 1,5 dl pistagenötter

Gör så här

  1. Värm sakta allt utom nötterna i en kastrull på medelvärme. Låt koka upp och sedan koka i 25-35 minuter tills knäcken börjar tjockna. Rör om lite då och då så att den inte bränner fast i botten.
  2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  3. När knäcken har en temperatur på 124 grader eller du har gjort ett kulprov, ta då kastrullen från värmen. Hacka nötterna och blanda ner dem i knäcksmeten. Häll ut smeten på plåten.
  4. Låt stelna i rumstemperatur i minst 6 timmar. Skär sedan i fina bitar.
Kommentera receptet

Fler goda recept