Honungs- och konjakspenslad röding


Foto: Tv4
Honungs- och konjakspenslad röding
28 ingredienser
1 h
Honungs- och konjakspenslad röding med brysselkål, potatisknyte och citronsås kan bli en riktigt lyckad huvudrätt till helgen!
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2022. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se Mikaela - Orsa/Mora laga receptet

Ingredienser
Fisk
- 4 rödingfiléer
- 1 dl honung
- 0,5 dl cognac
- salt
- svartpeppar
- olja
Tillbehör
- 140 g bacon
- 200 g brysselkål
- 1 gul lök
- salt
Citronsås
- 2 dl syrad grädde
- 0,5 citron, saft och zest
- 1 msk honung
- 1 krm cayennepeppar
- salt
Potatisknyten
- 500 g potatis
- 10 msk färskost (cantadou)
- färsk pepparrot
- 0,25 dl grädde
- 50 g smör
- 200 g smördeg
- 50 g Västerbottensost
- 1 ägg
- ev salt
Servering
- 4 skivor lufttorkad skinka
- ärtskott
- blandade örter (efter säsong)
- citron, klyftor
Gör så här
Fisk
- Stek rödingen i olja så den får fin färg på skinnsidan.
- Låt fisken sedan gå klart i ugnen.
Tillbehör
- Hacka och stek bacon så det får fin färg.
- Tillsätt brysselkål och lök. Stek lite till och smaka av med salt.
Citronsås
- Vispa samman alla ingredienser i en bunke. Smaka av med salt.
Potatisknyten
- Skala och koka potatis.
- Blanda potatis, cantadou, pepparrot, grädde och smör med en elvisp. Det ska vara lite klumpar kvar och inte en jämn smet.
- Lägg potatisblandningen mitt på en rektangulär smördegsplatta och strö över västerbottensost.
- Pensla kanterna på smördegsplattorna med uppvispat ägg och forma dem till små tråg.
- Tillaga i ugnen ca 15 minuter på 225 grader.
Servering
- Servera rödingen med potatisknytena, tillbehören och såsen. Toppa med lufttorkad skinka, ärtskot, blandade örter och citronklyftor.