Högrevsgryta med chorizo, paprika, tomat och spiskummin

koket.se
Högrevsgryta med chorizo, paprika, tomat och spiskummin
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Högrevsgryta med chorizo, paprika, tomat och spiskummin

14 ingredienser

50 m

Höstig köttgryta på högrev, chorizo, paprika och tomat. Görs riktigt snabbt och enkelt i tryckkokare.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 kg högrev, i mindre bitar
  • 300 g färsk chorizokorv, i skivor
  • 4 röda paprikor, i grova bitar
  • 4 tomater, i klyftor
  • 3 gula lökar, i grova bitar
  • 2 potatisar, i mindre bitar
  • 3 klyftor vitlök, i skivor
  • 3 tsk malen spiskummin
  • 1 lagerblad
  • 3 kvistar rosmarin
  • 2 dl rött vin
  • 3-4 dl kalvfond
  • olja, att bryna i
  • salt

Gör så här

  1. Bryn köttet i en tryckokare. Tillsätt övriga ingredienser och toppa med rödvin och kalvfond. Koka upp och stäng locket på tryckokaren, koka under fullt tryck i 30-40 minuter.
  2. Ta av locket och låt grytan koka någon minut till och smaka av med salt.