Hjärtmussla med nudlar, chili och ingefära

Hjärtmussla med nudlar, chili och ingefära
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Hjärtmussla med nudlar, chili och ingefära

11 ingredienser

1 h

Hjärtmusslor kokta med vitt vin, ingefära och chili gör sig riktigt bra ihop med risnudlar i den här smakrika rätten.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp hjärtmusslor
  • 1 gul lök
  • 5 cm färsk ingefära
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk smör
  • 400 g risnudlar (eller potatisnudlar)
  • 1 morot
  • 2 pak choi
  • ca 15 shiitakesvamp
  • olja (till stekning)

Gör så här

  1. För att få ut eventuell sand ur musslorna: låt dem ligga i rikligt med kallt, saltat vatten (ungefär 1 matsked salt per liter vatten) i 30 minuter, och häll sedan av vattnet. Upprepa proceduren tills vattnet är klart och fritt från sand.
  2. Finhacka gul lök, ingefära och vitlök och fräs med lite olja i en kastrull.
  3. När kastrullen är riktigt varm så gå i med musslorna och vitt vin. Låt koka tills alla musslor har öppnat sig (tar bara några minuter.)
  4. Tillsätt smör i kastrullen och rör om. Ställ sedan åt sidan.
  5. Koka nudlarna efter beskrivning på den sort du använder.
  6. Strimla morot, pak choi och shiitake och stek hastigt i ca. 3 minuter. Blanda därefter alla ingredienser och servera.