Tortilla med avokadokräm, räkor och marinerad rödlök

Tortilla med avokadokräm, räkor och marinerad rödlök
Foto: tv4

Tortilla med avokadokräm, räkor och marinerad rödlök

Av: Hilda - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

15 min

Små söta tortillas toppade med stekta räkor, avokadokräm och chilimarinerad rödlök.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 tortillabröd
  • 16 räkor
  • 2 avokador
  • 1 rödlök
  • 1 chilifrukt, röd
  • 2 limefrukter
  • olja, till stekning
  • salt
  • peppar

Gör så här

Marinering av rödlök

  1. Skala rödlöken och skiva tunt.
  2. Skär chilifrukten i bitar. Ta bort fröna.
  3. Lägg lök och chili i en skål och pressa över limesaft. Ställ kallt tills uppläggning.

Tillagning

  1. Mosa avokadon och blanda ner en skvätt lime, salt och peppar.
  2. Hetta upp stekpanna på medelhög värme och stek räkorna hastigt.
  3. Tryck ut små runda former av tortillabrödet med hjälp av ett glas.
  4. Lägg tortilla i botten. Lägg sedan en klick av avokadokräm, räkor och toppa med den marinerade rödlöken.