Heta shrimp rolls med majs

NYHET
Heta shrimp rolls med majs
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Heta shrimp rolls med majs

8 ingredienser

30 min

En variant på amerikansk lobster roll med en krämig och lite het röra på räkor. Röran läggs i fluffiga briochebröd penslade med brynt smör och blir en underbart god munstbit att bjuda till drinken.

Ingredienser

portioner
  • 250 g handskalade räkor
  • 1 burk majs (à 140 g)
  • 4 msk majonnäs (gärna japansk)
  • 1 msk gochujang
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 2 briochekorvbröd
  • 40 g smör

Gör så här

  1. Häll av och krama ut all vätska ur både räkor och majs.
  2. Rör samman majonnäs, gochujang, sesamolja. Lägg sen i räkor, majs och salladslök (spara lite av det gröna till garnering).
  3. Bryn smöret i en liten kastrull under vispning tills det doftar kola och fått en ljusbrun färg. Dra av från värmen.
  4. Värm bröden lätt i ugn. Dela på mitten och pensla med smöret både i och runtom. Fyll med den heta räkröran och strö på sparad salladslök. Servera!