Heta potatis- och majsquesadillas med salsa
Heta potatis- och majsquesadillas med salsa
13 ingredienser
20 min
Enkel middag i rekordfart - quesadillas fyllda med kokt mosad potatis, majs och växtbaserad ost serverade med en salsa på tomater och mild silverlök. Perfekta att göra när du har kokt potatis över från gårdagen.
EnkeltMexikansk matSnabbtMackor/wrapsPotatisgratängerTilltugg/snacks/snittarVardagsmiddagVeganska receptPotatis, Kökets bästa recept
Se Mattias Kristiansson laga receptet

Ingredienser
- 12 små tortillabröd
- 600 g kokt potatis, skalad
- 2 dl majskorn
- 1 jalapeño, finhackad
- 2 msk färsk koriander, finhackad
- 2 dl växtbaserat ostalternativ, riven
- 1 tsk salt
- olja, att steka i
Snabb salsa
- 2 tomater, finhackade
- 0,5 silverlök, finhackad
- 1 röd chilifrukt, finhackad
- 1 limefrukt, saften
- 0,5 tsk salt
Gör så här
- Mosa sönder potatisen i en skål. Det får gärna vara några större bitar kvar.
- Blanda ner majskorn, jalapeño, koriander och salt.
- Lägg ut hälften av tortillabröden på arbetsbänken. Fördela potatisfyllningen och lägg på resterande tortillas.
- Hetta upp lite olja i en stekpanna satt på inte allt för hög värme. Stek dina quesadillas tills de är gyllene på båda sidor.
- Servera tillsammans med din egengjorda salsa.
Snabb salsa
- Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.