Heta kycklingspett med smashad gurksallad

Lönneberga Heta kycklingspett med smashad gurksallad
Foto: Köket.se

Heta kycklingspett med smashad gurksallad

10 ingredienser

40 min

Smashed cucumber salad - det perfekta tillbehöret till grillade kycklingspett och ris. Sött, syrligt och hett på samma gång! En riktig storfavorit.

Svensk kyckling från Lönneberga
Lönneberga Kycklingspett ingefära & chili NY 2024

Svensk kyckling från Lönneberga

Färdigmarinerade kycklingspett - snabbt, enkelt och supergott!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 förp Lönneberga Kycklingspett Ingefära & chili (à 480 g)
  • 1 gurka
  • 1 röd chilifrukt, utan kärnor
  • 1 kruka färsk koriander, spara lite till servering
  • 4 msk japansk soja
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 2 msk risvinäger
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk sesamfrön, svarta och vita

Till servering

  • 4 port ris, kokt

Gör så här

  1. Banka på gurkan med en kavel eller handtaget på en kniv. Dela i mindre delar.
  2. Hacka chili och koriander.
  3. Blanda chili, soja, ingefära, risvinäger och sesamolja. Lägg ner gurkan och blanda ordentligt. Låt stå, gärna minst 30 minuter.
  4. Grilla eller stek kycklingspetten enligt instruktionen på förpackningen.
  5. Servera kycklingspetten med ris och smashad gurksallad. Strössla på sesamfrön innan servering.
TIPS!
Fler tips!
Lönneberga Grillad citronkyckling med sparris

Fler tips!

Här hittar du fler recept på grillad kyckling från Lönneberga.

Läs mer