Heta kycklingspett med smashad gurksallad

Foto: Köket.se
Heta kycklingspett med smashad gurksallad
10 ingredienser
40 min
Smashed cucumber salad - det perfekta tillbehöret till grillade kycklingspett och ris. Sött, syrligt och hett på samma gång! En riktig storfavorit.
Svensk kyckling från Lönneberga

Svensk kyckling från Lönneberga
Färdigmarinerade kycklingspett - snabbt, enkelt och supergott!
Läs mer
Ingredienser
- 2 förp Lönneberga Kycklingspett Ingefära & chili (à 480 g)
- 1 gurka
- 1 röd chilifrukt, utan kärnor
- 1 kruka färsk koriander, spara lite till servering
- 4 msk japansk soja
- 1 tsk färsk ingefära, riven
- 2 msk risvinäger
- 2 tsk sesamolja
- 2 tsk sesamfrön, svarta och vita
Till servering
- 4 port ris, kokt
Gör så här
- Banka på gurkan med en kavel eller handtaget på en kniv. Dela i mindre delar.
- Hacka chili och koriander.
- Blanda chili, soja, ingefära, risvinäger och sesamolja. Lägg ner gurkan och blanda ordentligt. Låt stå, gärna minst 30 minuter.
- Grilla eller stek kycklingspetten enligt instruktionen på förpackningen.
- Servera kycklingspetten med ris och smashad gurksallad. Strössla på sesamfrön innan servering.
TIPS!