Het tonfiskburgare med rostade rotfrukter

25 röster
75 m
4

Festlig huvudrätt med smakrika burgare gjorda av färsk tonfisk som serveras med rostade rotfrukter, citrussås och blandsallad.  

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
75 m
4

Du behöver

  • Färsk tonfisk (125 g/pers.)
  • 2-3 salladslökar
  • 2 ägg
  • 1 msk färsk persilja, finhackad
  • 0,75 msk finhackad koriander
  • 0,75 msk wasabipasta
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk soja
  • Lime
  • Salt
  • Peppar
  • Hackad chili
  • Vinägrett

Rostade rotfrukter:

  • 2-3 sötpotatisar
  • 1 morot
  • 1 kålrot
  • 1 palsternacka
  • Timjan

Citrussås:

  • 5 dl crème fraiche
  • 0,5 pressad lime
  • 0,5 pressad apelsin

Servering:

  • Salladsblad
  • Tomat
  • Gurka
  • Lök
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Rostade rotfrukter
    Skala och tvätta av rotfrukterna, tillsätt lite olja och flingsalt innan de stoppas in i ugnen på 225° i 45 min.
  2. Tonfiskburgare
    Finhacka tonfisken.
  3. Tillsätt 2 ägg, koriander, salladslökar, wasabi, soja, persilja, riven ingefära, salt och peppar.
  4. Mixa ihop alla ingredienser och tillsätt sedan 1–2 msk maizena för att binda ihop allt.
  5. Forma smeten till lagom stora hamburgare och stek dem i smör och olja tills du får en fin gyllenbrun färg.
  6. Droppa lite lime på toppen av burgarna precis innan servering, strö över lite hackad chili och vinägrett.
  7. Strö lite timjan över rotfrukterna och servera sedan burgarna med rotfrukterna, grönsakerna och en klick sås.
14 november 2018

Laddar fler recept...