Het tonfiskburgare med rostade rotfrukter

Het tonfiskburgare med rostade rotfrukter
Foto: Tv4

Het tonfiskburgare med rostade rotfrukter

Av: Pierre - Kristianstad

Från: Halv åtta hos mig

25 ingredienser

75 m

Festlig huvudrätt med smakrika burgare gjorda av färsk tonfisk som serveras med rostade rotfrukter, citrussås och blandsallad.  

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • färsk tonfisk [125 g/pers]
  • 2-3 salladslökar
  • 2 ägg
  • 1 msk färsk persilja, finhackad
  • 0,75 msk färsk koriander, finhackad
  • 0,75 msk wasabipasta
  • 1 msk ingefära, riven
  • 1 msk soja
  • limefrukt
  • salt
  • peppar
  • chilifrukt, Hackad
  • vinägrett

Rostade rotfrukter:

  • 2-3 sötpotatisar
  • 1 morot
  • 1 kålrot
  • 1 palsternacka
  • timjan

Citrussås:

  • 5 dl crème fraîche
  • 0,5 limefrukt, pressad
  • 0,5 apelsin, pressad

Servering:

  • salladsblad
  • Tomat
  • gurka
  • gul lök

Gör så här

Rostade rotfrukter

  1. Skala och tvätta av rotfrukterna, tillsätt lite olja och flingsalt innan de stoppas in i ugnen på 225° i 45 min.

Tonfiskburgare

  1. Finhacka tonfisken.
  2. Tillsätt 2 ägg, koriander, salladslökar, wasabi, soja, persilja, riven ingefära, salt och peppar.
  3. Mixa ihop alla ingredienser och tillsätt sedan 1–2 msk maizena för att binda ihop allt.
  4. Forma smeten till lagom stora hamburgare och stek dem i smör och olja tills du får en fin gyllenbrun färg.
  5. Droppa lite lime på toppen av burgarna precis innan servering, strö över lite hackad chili och vinägrett.
  6. Strö lite timjan över rotfrukterna och servera sedan burgarna med rotfrukterna, grönsakerna och en klick sås.