Het soppa med smaker från Marocko

0 röster
1 h
4

Het och kryddig soppa med smaker från Marocko serverad med ett mozzarellagratinerat vitlöksbröd. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
1 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlök solo, finhackade
  • 1 knippe selleri
  • 1 paprika, finhackad
  • 0,3 g persilja, finhackad
  • 350 g flankstek, finstrimlad
  • 20 skållade sötmandlar
  • 300 g krossade tomater
  • 0,5 chilifrukt, finhackad
  • några droppar citronsaft
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 köttbuljongtärning
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 3 dl vatten
  • 4 ägg

Kryddor

  • 3 krm spiskummin
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • chiliflakes efter behag
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm paprikapulver
  • 2 krm ingefära

Vitlökssmör

  • 250 g smör
  • 1 solo vitlök (mängd efter smak och styrka på vitlöken)

Mozzarellabröd

  • 4 skivor grekiskt bondbröd
  • 200 g mozzarella, riven

Gör så här

  1. Soppa
    Fräs de finhackade grönsakerna i en kastrull. Lägg i köttet och låt det landa i grönsaksröran. Peta sedan ner de krossade tomaterna och fonden, häll i vatten. Krydda efter behag.
  2. Lägg ner mandlarna och 1 dl grädde. Låt stå och puttra på låg värme i ca 45 minuter.
  3. Knäck ner äggen och rör om i slutet av puttrandet.
  4. Kläm i lite citron på slutet och lägg i persiljan.
  5. Vitlökssmör
    Låt smöret bli rumstempererat, blanda ihop med pressad vitlök. Ställ in i kylen.
  6. Mozzarellabröd
    Bred på vitlökssmör efter smak och lägg ett tjockt lager riven mozzarella. Gratinera i ugnen på 250 grader till de har fått fin färg, ca 10 minuter.
12 september 2018

Laddar fler recept