Het soppa med smaker från Marocko

Het soppa med smaker från Marocko
Foto: Tv4

Het soppa med smaker från Marocko

Av: Amel - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

26 ingredienser

1 h

Het och kryddig soppa med smaker från Marocko serverad med ett mozzarellagratinerat vitlöksbröd. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 king solo vitlökar, finhackade
  • 1 knippe stjälkselleri
  • 1 paprika, finhackad
  • 0,3 kruka persilja, finhackad
  • 350 g flankstek, finstrimlad
  • 20 sötmandlar, skållade
  • 300 g krossade tomater
  • 0,5 chilifrukt, finhackad
  • citronsaft, några droppar
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 köttbuljongtärning
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 3 dl vatten
  • 4 ägg

Kryddor

  • 3 krm malen spiskummin
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • chiliflakes
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm paprikapulver
  • 2 krm malen ingefära

Vitlökssmör

  • 250 g smör
  • 1 king solo vitlök (efter smak och styrka på vitlöken)

Mozzarellabröd

  • 4 skivor grekiskt bondbröd
  • 200 g mozzarellaost, riven

Gör så här

Soppa

  1. Fräs de finhackade grönsakerna i en kastrull. Lägg i köttet och låt det landa i grönsaksröran. Peta sedan ner de krossade tomaterna och fonden, häll i vatten. Krydda efter behag.
  2. Lägg ner mandlarna och 1 dl grädde. Låt stå och puttra på låg värme i ca 45 minuter.
  3. Knäck ner äggen och rör om i slutet av puttrandet.
  4. Kläm i lite citron på slutet och lägg i persiljan.

Vitlökssmör

  1. Låt smöret bli rumstempererat, blanda ihop med pressad vitlök. Ställ in i kylen.

Mozzarellabröd

  1. Bred på vitlökssmör efter smak och lägg ett tjockt lager riven mozzarella. Gratinera i ugnen på 250 grader till de har fått fin färg, ca 10 minuter.