Het fläskgryta

joel åhlin

Het fläskgryta

13 ingredienser

45 min

Den här heta fläskgrytan med kokosgrädde och chili kallas även Bicol Express och är en filippinsk rätt.

Ingredienser

portioner
  • 600 g fläskkarré, tärnad
  • 1 msk matolja
  • 6 klyftor vitlök, finrivna
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 tsk bagoong guisado (eller fisksås)
  • 4 birds eye chilli, skivade
  • 2 dl kokosgrädde
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 2 sivripaprikor, skivade
  • MSG [1 nypa]
  • salt
  • jasminris

Gör så här

  1. Hetta upp en gryta på medelvärme och bryn köttet runtom i olja.
  2. Sänk värmen lite och tillsätt vitlök, rödlök, bagoong och chili. Fräs vidare utan att det tar färg.
  3. Slå i kokosgrädde, kokosmjölk samt vatten och låt det småputtra 30 minuter utan lock. Rör om då och då.
  4. Tillsätt paprika och smaka av med MSG och salt.
  5. Servera med nykokt jasminris.