Herrgårdskyckling med fräst spenat och potatisklyftor

11 röster
4
Herrgårdskyckling med fräst spenat och potatisklyftor
Foto: TV4

Kycklingfilé med smak av fransk senap är en given fredagssuccé. Servera den med smörfräst spenat och potatisklyftor.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • salt och malen vitpeppar
  • 60 g rökt skinka
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 dl finhackad persilja
  • 0,5 msk fransk senap
  • 2 dl riven ost
  • Spenat:
  • 200 g färsk spenat
  • 0,5 gul lök
  • smör
  • salt och malen vitpeppar
  • riven muskotnöt

Potatisklyftor:

  • 1 kg potatis
  • smör och olja att steka i
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Potatisklyftor: Skala och klyfta potatisen och bryn den i margarin och olja. Lägg över i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar och stek den färdigt i ugnen på 175°, ca 15 - 20 minuter.
  2. Kyckling: Putsa filéerna, lägg dem i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Skär skinkan i mycket små tärningar och blanda det med crème fraiche, persilja, senap och ost. Bred blandningen över kycklingen och stek den i ugnen, 175–200° i 15–20 minuter.
  3. Spenat: Skölj spenaten mycket noga i kallt vatten och skär eller bryt sönder den i grova bitar. Hacka löken och fräs i lite smör utan att den får färg. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med en liten stund, krydda med salt och peppar och lite riven muskot.
8 maj 2009

Laddar fler recept