Tryffelkroppkakor med persilja
Tryffelkroppkakor med persilja
8 ingredienser
Exklusivt och magnifikt gott.
Ingredienser
- 750 g mandelpotatis
- 1 äggula
- 100 g siktat vetemjöl
- tryffel
- 50 g väl sköljd och plockad bladpersilja
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk citronsaft
- 1 dl olja
Gör så här
- Koka potatisen färdig och häll av vattnet. Låt potatisen torka så att den vitnar. Det är viktigt att bearbeta kroppkakan medan potatisen är varm.
- Passera potatisen, tillsätt mjöl och äggula och arbeta ihop till en jämn klump. Rulla ut smeten och skär till ca 20 grams bitar. Rulla runda och koka i lättsaltat vatten tills de flyter upp, ca 3 minuter.
- Lyft upp och stek kakorna färdiga i krusat smör. Riv över rikligt med tryffel i smöret. Låt kroppkakorna rulla runt någon minut i det härliga tryffelsmöret där du också steker med små buketter av bladpersilja. Lägg upp kakorna och ös över tryffelsmöret.
- Du kan med fördel servera en persiljekräm till.
- Mixa i kannmixer (viktigt) citronjuice och senap och tillsätt hälften av oljan i jämn stråle.
- Fortsätt med persiljan och resten av oljan till en kräm. Krämen är homogen och klar när den gröna färgen får en vitaktig ton.