Hemlagad leverpastej

0 röster
6
Hemlagad leverpastej
Foto: TV4

En hemlagad pastej är självklar på buffébordet – framför allt julens. Se till att den precis blir gräddad rakt igenom. Syltlök, pickels och cornichons är goda tillbehör.

Visa mer
6
6 portioner

Du behöver

  • 400 g fryst kycklinglever
  • 200 g nötlever
  • 1 liten ask asjovisfiléer
  • 1 gul lök
  • 2 msk vetemjöl
  • 2,5 dl grädde
  • 2 ägg
  • 1 krm malen kryddnejlika
  • ev 4 cl konjak
  • 2 små lagerblad
  • salt och peppar
  • smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Smöra en hög ugnsform ca 1 l.
  3. Tina kycklinglevern och fräs ca 1/3 i en panna med matfett, krydda.
  4. Mixa resten av kycklinglevern, nötlevern samt löken till fin färs. Mosa ansjovisen och tillsätt. Arbeta in övriga ingredienser utom lagerbladen.
  5. Fyll färsen i formen med den brynta kycklinglevern i mitten. Lägg på lagerbladen.
  6. Täck med al-folie och stick lufthål. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen en knapp timme. Ta bort folien mot slutet så att ytan får färg. Låt kallna.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept