Hemgjorda parmesankex med ostcreme och sparris

ostkex med ostcreme och sparris
Foto: Tv4

Hemgjorda parmesankex med ostcreme och sparris

14

7 steg att laga

16 ingredienser

1 h

Underbart salta parmesankex toppas med ostcreme och serveras med sparris, oliver och salami. En otrolig smakkombination som alla gäster kommer älska! 


Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Parmesankex

  • 50 g parmesanost
  • 60 g vetemjöl
  • 50 g smör
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 msk torkad oregano
  • 0,5 msk torkad timjan

Ostcreme

  • 75 g västerbottensost, riven
  • 75 g soltorkade tomater, marinerade i kryddig lag
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd peppar (chilifrukt)
  • 0,5 dl hasselnötter, skalade och rostade
  • 0,5 dl gräddfil

Till servering

  • 12 gröna (eller svarta oliver)
  • 12 sparris
  • 12 skiva salami

Gör så här

  1. Parmesankex
    Blanda ihop alla ingredienserna, gärna i matberedare tills du får en smidig deg.
  2. Forma degen till en rulle som är ca 3 cm i diameter. Rulla den i oregano och timjan. Lägg rullen i kylen i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 180 grader.
  4. Skär rullen i tunna skivor och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 8-9 minuter.
  5. Rosa ostcreme
    Mixa alla ingredienserna, gärna i matberedare.
  6. Vid servering
    Pensla sparrisen med olivolja och strö över flingsalt, grilla ca två minuter i grillpanna.
  7. Bred ostcremen på kexen, toppa med en oliv. Servera kexen med salami och grillad sparris.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julklappstips

11 klassiska julklappar för alla smaker

Tips!

Läs mer