• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Hemgjorda hallonmarshmallows

POPULÄRT
Hemgjorda hallonmarshmallows
Foto: Sara Aasum Hultberg
Sara Aasum Hultberg
Sara Aasum Hultberg

Hemgjorda hallonmarshmallows

4 steg att laga

8 ingredienser

Hemgjorda vaniljdoftande marshmallows som doppas i frystorkade hallon - ljuvligt gott!

Ingredienser

  • 8 gelatinblad
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl honung
  • 2 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl majsstärkelse
  • 1 dl frystorkade hallon, smulade

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten.
  2. Blanda socker, honung och vatten i en kastrull och koka till 112 grader, tillsätt gelatinbladen och vaniljfrön och vispa upp på full hastighet tills den har en spritsbar konsistens, liknande mjuk maräng.
  3. Blanda florsocker med majsstärkelse och frystorkade hallon och sikta ett lager på bakplåtspapper, spritsa marshmallows som toppar och sikta sedan på mer av florsockerblandningen på.
  4. Låt torka i minst 6 timmar. Vänd sedan upp dem i florsocker och sikta av det som är överflödigt.