
Hemgjorda hallonmarshmallows
Foto: Sara Aasum Hultberg
Du behöver
- 8 gelatinblad
- 2 dl socker
- 1 dl honung
- 2 dl vatten
- 1 vaniljstång
- 1 dl florsocker
- 1 dl majsstärkelse
- 1 dl frystorkade hallon, smulade
Gör så här
- Blötlägg gelatinblad i kallt vatten.
- Blanda socker, honung och vatten i en kastrull och koka till 112 grader, tillsätt gelatinbladen och vaniljfrön och vispa upp på full hastighet tills den har en spritsbar konsistens, liknande mjuk maräng.
- Blanda florsocker med majsstärkelse och frystorkade hallon och sikta ett lager på bakplåtspapper, spritsa marshmallows som toppar och sikta sedan på mer av florsockerblandningen på.
- Låt torka i minst 6 timmar. Vänd sedan upp dem i florsocker och sikta av det som är överflödigt.
6 december 2017
Laddar fler recept...