Hemgjord pasta

Christian Campogiani

Hemgjord pasta

2 ingredienser

1,5 h

Testa att göra din egna pasta! Här är ett grundrecept som du kan använda till den typ av pasta du föredrar.

Tips! Du kan även smaksätta pasta med tomatpuré, tillsätt då 1-2 msk och vispa ihop med äggen innan du blandar ned dem i mjölet.

Ingredienser

portioner
  • 350 g vetemjöl (av typ 00)
  • 3 ägg (gärna med extra gul äggula)

Gör så här

  1. Lägg ut mjölet på ett rent bord och sen gör som en vulkan där du lägger i äggen. Rör runt inne i mjölvulkanen så att du sakta blandar lite mjöl med ägget hela tiden tills äggen fått en fastare form. Sen knådar du degen tills den är slät och fin.
  2. Ta plastfolie och plasta in degen och stoppa in den i kylen i en timme.
  3. Efter en timme tar du fram degen och lägger den på ett mjölat bord och sen gör den pastan du vill göra.