Hemgjord kebabrulle med röd och vit sås

POPULÄRT
koket.se
Hemgjord kebabrulle med röd och vit sås
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Hemgjord kebabrulle med röd och vit sås

23 ingredienser

1 h

Tom Sjöstedts recept på hur du gör hans personliga favoriträtt, kebabrulle, i hemmaköket. Serveras på klassiskt vis med röd och vit sås.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kycklingkebab

  • 1 kg kycklinglårfilé (utan skinn)
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk oregano
  • 1 msk malen koriander
  • 1 msk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 200 g smör (kylskåpskallt)
  • 3 gula lökar (stora)
  • 1 grillspett
  • olja

Röd sås

  • 1 dl ajvar relish
  • 1 dl passerade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk sambal oelek
  • salt

Vit sås

  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • salt

Tillbehör

  • 100 g isbergssallad
  • 0,5 kruka färsk bladpersilja
  • 4 libabröd (eller stora tortillabröd)

Gör så här

Kebabrulle

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Banka till kycklinglåren lätt med undersidan av en kastrull på en skräbräda.
  3. Blanda alla kryddor och massera in kycklingen. Salta och peppra.
  4. Skala och halvera lökarna. Ta bort en lökhalva. Grovhacka resterande.
  5. Fäst grillspettet i den kvarvarande lökhalvan (snittytan nedåt). Trä på kycklingen och avsluta med att sätta på smöret. Lägg över i en form med löken runtomkring. Ringla över lite olja och salta löken.
  6. Tillaga i ugnen ca 10-15 minuter, sänk sedan värmen till 150 grader och kör tills kycklingen är klar i mitten, ca 45-60 minuter. Kycklingen skall ha en innertemperatur på 72 grader inne vid träspettet.
  7. Ta ut ur ugnen, låt vila lite på pinnen.

Röd och vit sås

  1. Rör ihop ingredienserna till respektive sås. Smaka av med salt.
  2. Skiva upp kycklingen vid servering, vänd runt med löken och bygg din kebabrulle i bröden tillsammans med sallad, sås och persilja.