Hemgjord kebabrulle med röd och vit sås
Hemgjord kebabrulle med röd och vit sås
23 ingredienser
1 h
Tom Sjöstedts recept på hur du gör hans personliga favoriträtt, kebabrulle, i hemmaköket. Serveras på klassiskt vis med röd och vit sås.
Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser
Kycklingkebab
- 1 kg kycklinglårfilé (utan skinn)
- 1 msk malen spiskummin
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk oregano
- 1 msk malen koriander
- 1 msk cayennepeppar
- 1 tsk salt
- 200 g smör (kylskåpskallt)
- 3 gula lökar (stora)
- 1 grillspett
- olja
Röd sås
- 1 dl ajvar relish
- 1 dl passerade tomater
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk sambal oelek
- salt
Vit sås
- 1 dl majonnäs
- 1 dl matyoghurt (10 %)
- 1 klyfta vitlök, riven
- salt
Tillbehör
- 100 g isbergssallad
- 0,5 kruka färsk bladpersilja
- 4 libabröd (eller stora tortillabröd)
Gör så här
Kebabrulle
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Banka till kycklinglåren lätt med undersidan av en kastrull på en skräbräda.
- Blanda alla kryddor och massera in kycklingen. Salta och peppra.
- Skala och halvera lökarna. Ta bort en lökhalva. Grovhacka resterande.
- Fäst grillspettet i den kvarvarande lökhalvan (snittytan nedåt). Trä på kycklingen och avsluta med att sätta på smöret. Lägg över i en form med löken runtomkring. Ringla över lite olja och salta löken.
- Tillaga i ugnen ca 10-15 minuter, sänk sedan värmen till 150 grader och kör tills kycklingen är klar i mitten, ca 45-60 minuter. Kycklingen skall ha en innertemperatur på 72 grader inne vid träspettet.
- Ta ut ur ugnen, låt vila lite på pinnen.
Röd och vit sås
- Rör ihop ingredienserna till respektive sås. Smaka av med salt.
- Skiva upp kycklingen vid servering, vänd runt med löken och bygg din kebabrulle i bröden tillsammans med sallad, sås och persilja.