Hemgjord glass med myrens guld och rullrån

Hemgjord glass med myrens guld och rullrån
Foto: TV4

Hemgjord glass med myrens guld och rullrån

Av: Elsa - Malung

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

2 h + 4 h

Hi-Karins hemgjorda gräddglass med rullrån och hjortron. 

Dryck: Noble late harvest 2013, Nederburg

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Rullrån

  • 1,5 dl smör, smält
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl vatten

Glass

  • 2 ägg
  • 4 msk strösocker
  • 2 dl grädde

Servering

  • hjortronsaft
  • hjortronsylt
  • hjortron

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienser till rullrånen och låt svälla. Grädda i rånjärn och rulla ihop direkt till små rullar.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Vispa grädde i en annan bunke. Blanda ihop. Häll i smeten i en vattensköljd plastburk. Lägg in i frysen i minst 4 timmar. För att få en luftigare glass, rör var 15:e minut de två första timmarna.
  3. Ta upp glassen precis innan servering. Ringla hjortonsaft i botten av fyra dessertskålar. Dela upp glassen jämnt i skålarna, lägg på hjortronsylt och toppa med några hjortron. Servera med ett rullrån.