Hemgjord glass med hjortron

0 röster
30 m + 12 h
4
30 m + 12 h
4

Du behöver

  • 2 msk amarula
  • 1 vaniljstång
  • 4 dl mjölk (3%)
  • 3 dl vispgrädde
  • 7 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl hjortronmylta (lättsockrad)

Gör så här

  1. Snitta och skrapa ur vaniljstången.
  2. Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång och vaniljfrön.
  3. Vispa äggulor och socker luftigt.
  4. Häll den varma gräddblandningen över gulorna och häll tillbaka i kastrullen. Sjud blandningen till 85 grader, dvs tills den börjar tjockna under kraftig vispning.
  5. Häll smeten i en bunke. Kyl ner, låt stå i kylen över natten.
  6. Sila smeten och kör i glassmaskin.
  7. Sätt över plastfolie. Ställ glassen i frysen 1–2 timmar.
  8. Värm hjortron och servera
27 oktober 2015

Fler goda recept