Helstekt fläskytterfilé med pasta och rödvinssås

14 röster
4
Helstekt fläskytterfilé med pasta och rödvinssås
Foto: TV4

Fläskytterfilé är samma som kotlettrad utan ben. Här får köttet sällskap av en len rödvinssås och nykokt pasta.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g benfri fläskkotlettrad
  • 2 msk smör
  • salt och malen vitpeppar
  • 4 portioner pasta
  • Rödvinssås:
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2,5 dl rött vin
  • 2,5 dl köttbuljong
  • 2 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar

Till servering:

  • kokta grönsaker

Gör så här

  1. Kött: Sätt ugnen på 175°. Bryn köttet runt om i en stekpanna, lyft över i en smord ugnssäker form och ställ in att eftersteka i ugnen tills innertemperaturen är 80°, det tar ca 1 timme. Ta ut köttet och låt det vila i folie i 10 minuter. Skär upp i tunna skivor.
  2. Rödvinssås: Finhacka schalottenlöken. Smält smöret i en kastrull och fräs schalottenlöken i smöret utan att den tar färg. Ta av från värmen och rör ner mjölet. Koka upp vinet och buljongen i en annan kastrull. Ställ tillbaka den första kastrullen på plattan och spä redningen med buljong och vin, lite i taget under ständig omrörning. Krydda med salt och peppar. Låt såsen puttra på svag värme utan lock i 10 minuter. Rör om då och då. Sila såsen.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Servera köttet med pastan och såsen.
12 maj 2009
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept