Helstekt fläskfilé med hoisinsås och nudelsallad

POPULÄRT
koket.se
Helstekt fläskfilé med hoisinsås och nudelsallad
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Helstekt fläskfilé med hoisinsås och nudelsallad

22 ingredienser

40 min

Härlig och fräsch helgmiddag med helstekt fläskfilé serverad på stort fat med krispig nudelsallad och en galet god dressing.

Se Catarina König laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 fläskfilé
  • 1 msk japansk soja
  • olja, till stekning
  • 2-3 msk hoisinsås, att pensla med vid servering
  • 2 msk sesamfrön
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Sallad

  • 200 g risnudlar
  • 1 cosmopolitansallad
  • 2 morötter (gärna olika färger)
  • 6-8 romanticatomater
  • 2 avokador
  • 1 gurka
  • 2-3 salladslökar, finstrimlade
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 limefrukt, i klyftor till garnering

Dressing

  • 50 g inlagd ingefära, gari
  • 2 limefrukter, saften
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk salladslök, strimlad
  • 0,5 röd chilifrukt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Putsa filén. Salta och peppra den runt om. Pensla med soja (i klippet står det felaktigt hoisinsås).
  3. Bryn på fläskfilén runt om. Lägg i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen ca 25 minuter.
  4. Mixa alla ingredienser till dressingen i en cylinderformad bunke med stavmixer till en slät dressing. Ställ svalt fram till servering.
  5. Tillaga nudlarna enligt anvisning på paketet. Häll av i durkslag och spola dem i kallt vatten.
  6. Klipp nudlarna så att de inte är så långa. Lägg dem på ett stort serveringsfat.
  7. Skär salladen i strimlor. Skala och skär moroten i tunna strimlor. Dela, kärna ur och skär avokado i skivor. Klyfta tomaterna. Strimla salladslöken.
  8. Blanda nudlarna med den strimlade salladen på fatet. Toppa med morot, avokado, tomater och salladslök. Ringla över dressingen och toppa med hackad koriander och limeklyftor.
  9. Pensla den färdiga fläskfilén med hoisinsås och strö över sesamfrön. Skär i fina skivor och lägg upp på salladen.