Biff med bambuskott är en klassiker på kinakrogen som går lätt att laga hemma. Här gör Filip en lite lyxigare variant och helsteker biffen och slår sedan den goda såsen över biffen vid servering.
0,5 tsk MSG (finns att köpa i asiatiska livsmedelsbutiker, kan uteslutas)
majsstärkelse, utrört i kallt vatten att reda av med
salt
vitpeppar
Till servering
4 port jasminris, nykokt
Gör så här
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Skär det vita på salladslöken i grova bitar. Strimla hälften av det gröna och lägg undan till servering. Skär resterande gröna delar i grova bitar. Skala och strimla vitlök och ingefära fint. Skala och skär gul lök i grova strimlor.
Häll av bambuskotten.
Salta och olja köttbitarna. Stek dem i en het stekpanna till önskad innertemperatur. Lyft upp ur stekpannan och låt vila.
Stek sen vitlök, lök och ingefära någon minut. Tillsätt därefter bambuskotten samt ostronsås, soja, vatten, lite vitpeppar och hoisinsås. Låt koka ca 7-8 minuter.
Red av med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten (1 del vatten och 1 del majsstärkelse). Börja med att tillsätta lite och se om det behövs mer.
Smaka av med salt och MSG.
Lägg köttbiten på tallriken och skeda över rejält med sås. Toppa med den strimlade salladslöken. Bjud genast med nykokt ris.