Helrostad kyckling med sardellolja

0 röster
45 m
6
Helrostad kyckling med sardellolja
Foto: Tv4

Härlig helgrillad kyckling med sardellolja och kycklingsås som passar perfekt till helgmiddag eller som matlådor i veckan!

Visa mer
45 m
6

Du behöver

Helrostad kyckling

  • 1 hel kyckling
  • 1 tsk salt
  • 3 msk sardellolja (oljan från sardellerna)
  • 1 msk smör
  • 4 vitlöksklyftor

Kycklingsås

  • 1 gul lök, skivad
  • 1 flaska lager öl (33cl)
  • 3 msk kycklingfond
  • 0,5 l vatten
  • Maizena, för att reda av
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Helrostad kyckling
    Skär i genom bröstbenet med bröstsidan uppåt och vik upp kycklingen. Vänd på den.
  2. Salta och olja med sardelloljan, ha på smöret och vitlöksklyftorna.
  3. Rosta kycklingen i ugnen på 180°c i ca 50 min eller tills en kärntemperatur på 68°c.
  4. Kycklingsås
    Svätta löken i en kastrull någon minut.
  5. Tillsätt ölen och låt koka ca 5 min. Slå på fonden och 0.5 l vatten, låt koka på medelvärme i ca 20 min. Red av med vatten blandat med maizena.
  6. Ha sist i skyn från den rostade kyckligen.
24 februari 2019
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...