Helgrillad makrill
Helgrillad makrill
9 ingredienser
20 m
Helgrillad makrill är både gott och fetligt. Här rubbas fisken med stöt fänkål, kummin och svartpeppar.
Se Fabian Olli Johanson laga receptet

Ingredienser
- 3 makrillar (hel)
Kryddrubb
- 2 msk fänkålsfrö
- 1 msk kummin
- 1 tsk svartpeppar (tellicherry)
- 1 msk muscovadosocker
- 1 msk flingsalt
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 tsk malen gurkmeja
Gör så här
- Stöt fänkål, kummin och svartpeppar till ett fint strössel i en mortel.
- Blanda strösslet med resterande ingredienser till rubben.
- Torka av makrillen med lite hushållspapper. Gör 3–4 snitt med en vass kniv tvärs över varje sida av filéerna.
- Ringla lite olivolja över fiskarna och strö ett jämt lager kryddrubb över. Massera in kryddorna noggrant.
- Grilla makrillen på direkt värme i ca 3–5 minuter på vardera sida. Fisken ska ha vackra grillmönster och köttet ska enkelt släppa från benet.