Helfriterad havsabborre med papaya och chili

Helfriterad havsabborre med papaya och chili
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Helfriterad havsabborre med papaya och chili

16 ingredienser

30 m

Helfriterad havsabborre med vitlök, peppar, papaya och chili blir en festlig rätt till helgens middag.

Ingredienser

portioner

Friterad havsabborre

  • 2 havsabborrar, utan fjäll
  • majsstärkelse (till tillagning)
  • frityrolja (till tillagning)

Sallad

  • 1 papaya (omogen)
  • 1 morot
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 2 limefrukter
  • 2 röda chilifrukter
  • 1 tomat
  • 1 färsk koriander
  • 1 msk jordnötter

Sås till fisken

  • 2 msk ostronsås
  • 4 msk soja
  • 6 klyftor vitlök
  • 2 tsk svartpeppar

Gör så här

Friterad havsabborre

  1. Dela fisken i hälften men så att magen eller ryggen fortfarande håller ihop.
  2. Panera fisken i maizenamjöl och värm frityroljan till ca 180 grader.

Sallad

  1. Strimla papaya och morot.
  2. Blanda fisksås, socker och lime. Mosa sedan in såsen i strimlorna av papaya och morot. Addera chili och strimlad tomat.
  3. Toppa salladen med koriander och jordnötter.

Sås till fisken

  1. Blanda ihop ingredienserna till såsen.

Servering

  1. Fritera fisken.
  2. När fisken är färdig, efter ca 4 minuter, häller du på såsen och garnera med valfritt grönt för färgens skull.