Tigertoast

0 röster
30 min
4

Toast med råbiff och löjrom, lyxigt och enkelt till förrätt.

Vintips
7639 Graham Beck Brut
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 toastbröd
  • 200 g finmalen nötfärs (oxfilé, fransyska eller utskuren biff)
  • 200 g kalixlöjrom
  • 4 vaktelägg
  • 1,5 rödlök, finhackad
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Stek brödet knappt en minut/ sida tills det får en gyllenbrun yta.
  2. Ta ett glas och vänd upp och ner och "stämpla ut" en rund form ur toastbrödet.
  3. Krydda färsen med salt och svartpeppar. Forma en råbiff till samma storlek som brödet med en mängd som ger en kötthöjd på ca 1,5 cm.
  4. Lägg därefter på löjrommen som en liten kulle.
  5. Knäck äggen, spara ena halvan av äggskalen, häll av äggvitorna och ha kvar äggulan i skalet. Placera sedan äggskalshalvan med den innehållande äggulan på kullen av löjrom.
  6. Garnera runt om med den finhackade rödlöken.
29 april 2013

Laddar fler recept