Helbakad rotselleri med stjälkpesto

KNORR Helbakad Rotselleri med Stälkpesto
Foto: Knorr

Helbakad rotselleri med stjälkpesto

10 ingredienser

5 min + 60 min i ugn

Helgens godaste tilltugg är här! Baka rotselleri och servera med en god pesto med Knorr Zero salt. Mycket smak, fibrer, C-vitamin och omättat fett. Mums!

Knorr tipsar!
Knorr Zero Salt Vegitable buljong

Knorr tipsar!

Förenkla din matlagning med Zero Salt buljongtärning från Knorr. Hitta smaker här!

Läs mer

Ingredienser

portioner

Rotselleri

  • 1 rotselleri
  • 2 msk olja
  • malen svartpeppar
  • salt

Stjälkpesto

  • 1 Knorr grönsaksbuljongtärning Zero Salt
  • 1 knippe färsk persilja, finhackade stjälkar
  • 0,5 dl solroskärnor, lätt rostade
  • 1,5 dl rapsolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 3 klyftor vitlök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skär bort den jordiga delen på rotsellerin. Gnid sedan in den i lite olja och salt. Baka hel i ugn tills den är mjuk rätt igenom, eller har 95° i kärntemperatur.
  3. Under tiden, gör stjälkpeston. Mixa persiljestjälkar, solrosfrön, olja, vinäger, vitlök och Knorr Zero Salt Buljongkub Grönsak till en slät pesto.
  4. Dela rotsellerin i mindre bitar, klicka pesto ovanpå och servera.
TIPS!
Fler smakrika recept från Knorr!
Knorr Ugnsbakad lax med snabbaste kryddsmöret

Fler smakrika recept från Knorr!

Mustiga grytor, smakrika soppor och härliga one pot-recept!

Läs mer