Havskräftor med bourbon

Håkan Thörnström

Havskräftor med bourbon

9 ingredienser

20 m

Havskräftor med bourbon, chili, vitlök och smör är en riktigt god och lyxig rätt.

Ingredienser

portioner
  • 4 havskräfta
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 schalottenlök
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 vaniljstång
  • 50 g smör, osaltat
  • 4 cl bourbon
  • salt
  • briochebröd (till servering)

Gör så här

  1. Vrid av stjärtarna på kräftorna. Spara huvud och klor att koka fond på. Skala bort skalet och tag ur tarmen. Stick träspett genom hummerstjärtarna för att de skall hålla sig raka när de tillagas.
  2. Hacka vitlök, lök och chili. Dela och skrapa fröna ur vaniljstången.
  3. Fräs vanilj, vitlök, lök och chili i rikligt med smör. Lägg i stjärtarna på pinne. Tillsätt spriten och salta.
  4. Serveras direkt från pinnen. Smöret sugs upp med varma briochebröd.