Havrepannkakor med banan
Havrepannkakor med banan
6 ingredienser
Jag är en pannkaksgalning. Älskar älskar älskar pannkakor – från söta crêpes till matiga galetter och turbosnabba frukostpannkakor som dessa. Om de känns för nyttiga så går det strålande att mixa ner två matskedar jordnötssmör och servera chokladsås till, men jag gillar originalet bäst.
Se Mattias Kristiansson laga receptet

Ingredienser
- 2,5 dl havregryn
- 2 bananer
- 1 dl bovetemjöl eller rismjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2,5 dl mjölk (t ex soja-, havre-, mandel- eller kokosmjölk)
- 0,5 tsk salt
Gör så här
- Släng ner samtliga ingredienser i en bunke och mixa dem till en slät smet med hjälp av en stavmixer. Du kan även använda dig av en matberedare eller blender.
- Stek pannkakorna gyllenbruna på båda sidorna i lite kokos- eller rapsolja.
- Servera med vispad grädde, glass, sylt, chokladsås eller bara en glad fruktsallad.