Den här harsadeln ska marinera över natten, så ta med det i planeringen. Harsadel är riktig festmat. Här serveras den med pasta, men du kan även servera kokt potatis eller ris till.
Skär harsadeln fri från senor och fett. Blanda ihop timjan, rödvin, olja, rosmarin och svartpepppar till en marinad. Låt harsadeln marinera över natten. Sätt ugnen på 175°. Bryn harsadeln i smör. Efterstek i ugn ca 20 minuter. Låt sadeln vila insvept i folie.
Gräddsås: Sält smör i en kastrull. Ta av från värmen och rör ner mjölet. Ställ tillbaka kastrullen på plattan. Häll i buljongen, lite i taget. Koka ca 5 minuter. Häll på grädde och soja. Krydda med salt och peppar.
Dela äpplena och koka dem hastigt. Låt svalna och fyll med gelé. Koka broccolibuketterna mjuka i lättsaltat vatten. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Skär bort köttet från harsadeln. Rör ner den köttsaft som samlats i folien i såsen. Lägg upp äpplen, broccoli och harsadel på serveringsfat. Servera såsen och pastan separat.