Hara Bhara kebab

Hara Bhara kebab
Foto: Tv4

Hara Bhara kebab

Av: Ruth - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

40 m

Smakrik kebab med indiska kryddor gör sig bra som förrätt med koriander och en mangochilisås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 3-4 potatisar
  • 1 gul lök, skivad
  • 4 gröna chilis, hackade
  • 4 dl gröna ärtor
  • 1 dl haricots verts, hackad
  • 500 g spenatblad
  • 2 cm ingefära
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk chilipulver
  • salt
  • chaat masala
  • aam chur
  • 4 msk cheddarost, riven
  • 2 dl kikärtsmjöl, rostat
  • cashewnötter
  • pankoströbröd (eller ströbröd)
  • 5 msk rapsolja

Till garnering

  • koriander

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen dagen innan och ställ den i kylskåpet. Att potatisen är kall gör att den binder ihop bättre.
  2. Lägg den hackade löken, grön chili, gröna ärtor, haricots verts, spenat, ingefära, vitlök, chilipulver och salt i en tryckkokare och låt det koka tills du hör ett visslande ljud från tryckkokaren efter 20 minuter. Tillsätt inte vatten då grönsakerna själva redan innehåller tillräckligt med vatten, men var noga med att använda en tryckkokare som får användas utan vatten.
  3. Ta av tryckkokaren från plattan och lägg i indisk chaat masala och det torkade gröna mangopulvret. Mosa försiktigt ihop alla ingredienser.
  4. Lägg i osten och mixa ihop detta väl. Tillsätt rostade kikärtsmjöl och mixa ihop igen. Tänk på att inte mosa ingredienserna för mycket då lite tuggmotstånd är bra.
  5. Placera nu allt i kylskåpet så att mixen får en lite fastare form. Forma nu till en fin kebabform och garnera med cashewnötter. Rulla nu kebaben i ströbröd eller panko och fritera i het olja i 15 minuter.

Garnering

  1. Garnera med koriander och servera med mangochilisås.