Aubergineröra

Foto: TV4
Aubergineröra
6 ingredienser
20 min
Ingen mezefest utan aubergineröra.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Till mezen serveras vitt bröd, typ baguette i tunna skivor samt turkisk yoghurt med lite finhackad mynta samt pressad vitlök, efter behag,
**
Dryck till maten**
EFES, turkiskt öl.
Fler mezerecept
Ingredienser
- 1 aubergine
- 4 schalottenlökar
- 1 vitlöksklyfta
- 4 msk rostade sesamfrön
- Neutral olja (t ex rapsolja att steka i)
- 2 msk persilja, finhackad
Gör så här
- Rosta sesamfröna och lägg dem åtsidan.
- Stek auberginen, skalad, i skivor, med ganska mycket olja. Lägg åt sidan.
- i.
- Stek charlottenlöken o vitlöken, båda finhackade.
- Blanda ihop allt stekt o rostat tillsammans med persiljan, lite salt (smaka av).
- Mal ihop det med t.ex. en stavmixer till en grovmalen röra.