Aubergineröra

Aubergineröra
Foto: TV4

Aubergineröra

6 ingredienser

20 min

Ingen mezefest utan aubergineröra.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Till mezen serveras vitt bröd, typ baguette i tunna skivor samt turkisk yoghurt med lite finhackad mynta samt pressad vitlök, efter behag,
**
Dryck till maten**
EFES, turkiskt öl.

Fler mezerecept

Kronärtskockshjärtan

Fyllda filodegsrullar

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 4 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 msk rostade sesamfrön
  • Neutral olja (t ex rapsolja att steka i)
  • 2 msk persilja, finhackad

Gör så här

  1. Rosta sesamfröna och lägg dem åtsidan.
  2. Stek auberginen, skalad, i skivor, med ganska mycket olja. Lägg åt sidan.
  3. i.
  4. Stek charlottenlöken o vitlöken, båda finhackade.
  5. Blanda ihop allt stekt o rostat tillsammans med persiljan, lite salt (smaka av).
  6. Mal ihop det med t.ex. en stavmixer till en grovmalen röra.