Aubergineröra

Aubergineröra
Foto: Tv4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Aubergineröra

16 ingredienser

Aubergineröra à la Sommar med Ernst.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 4 aubergine
  • 200 g svarta oliver, urkärnade
  • 1 röd chilifrukt
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 citroner, pressad saft
  • 1 kruka persilja
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 2 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk malen spiskummin
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • salt
  • peppar

Till servering

  • surdegsbröd, skivat
  • olivolja
  • vitlök

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Picka hål på auberginen med en gaffel eller liknande föremål. Det ska vara mycket hål. Sätt in auberginen mitt i ungen i ca 20 min.
  3. När de är klara, dela auberginerna på hälften, gröp ur köttet och lägg i en matberedare. Blanda ner de övriga ingredienserna i matberedaren och mixa samman allt till en smet.
  4. Servera gärna stekta skivor av surdegsbröd till din aubergineröra (häll olivolja i en panna, när oljan är varm lägg i brödskivorna och gnid vitlöksklyftor över bröden. Vänd när bröden fått en gyllene färg).