Cheescake med kallrökt lax

Cheescake med kallrökt lax
Foto: TV4

Cheescake med kallrökt lax

Av: Simona - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

30 min + 2 h

Cheesecake med digestivebotten, färskost, kallrökt lax, äpple och purjolök.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Botten

  • 200 g digestivekex
  • 75 g smör, smält

Fyllning

  • 300 g färskost
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 5 gelatinblad

Topping

  • 200 g kallrökt "Savo"-lax (ok enligt WWF:s riktlinjer)
  • 1 grönt äpple
  • 0,5 dl purjolök
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 msk citron, saft

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Mixa digestivekexen och blanda dem med det smälta smöret. Bred sedan ut det i en form med smörpapper i.
  3. Lägg alla fyllningsingredienser (utom gelatinbladen) i en skål och vispa ihop det med en elvisp.
  4. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg dem i en skål i micron på full effekt tills de smälter.
  5. Häll sakta i det nu rinnande gelatinet i skålen och blanda om.
  6. Bred smeten över kexbottnen och låt stela i minst 2 timmar.
  7. Vid servering, finhacka den kallrökta laxen, äpplet och purjolöken. Blanda sedan ihop allt med salt och citronsaft och lägg toppingen på cheesecaken som nu är färdig att servera.