Sukiyaki - Saras recept

35 röster
1,5 h
4

Tunt skivad entrecote på japanskt vis. Serveras med glasnudlar, grönsaker och vitlökssås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Doppio Passo Primitivo är en fruktig appassimento från Apulien medsmak av plommonsylt, mörka körsbär, lakrits, örter och fatigvanilj. Passar perfekt till smakrika kötträtter och entrecôte.
Art.nr: 3204 Ursprung: Italien, Apulien


Visa mer
1,5 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 dl vatten
  • 4 dl kinesisk soja
  • 3 dl socker
  • 800 g entrecote, tunt skivad
  • 2 morötter
  • 300 g shiitakesvamp
  • 1 purjolök
  • 4 dl kinakål, strimlad
  • 1 förp glasnudlar
  • ris

Vitlökssås

  • 2 dl creme fraiche
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 msk socker
  • 2 msk majonnäs

Gör så här

  1. Sås
    Blanda samman alla ingredienser och låt stå i kylen och dra någon timme.
  2. Sukiyaki
    Koka ihop soja, vatten och socker i en kastrull.
  3. Skala och skiva morötterna.
  4. Dela svampen i halvor.
  5. När sojasåsen är varm häller man upp den i en wokpanna och lägger först i grönsakerna, nudlarna och sedan svampen.
  6. När grönsakerna och nudlarna fått koka några minuter är det dags att lägga i det skivade köttet. Låt det sjuda sakta i buljongen tills det är färdigkokt.
  7. Servera med jasminris och vitlökssås.
7 maj 2014
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept