Chokladfondant med halloncoulis

Foto: TV4
Chokladfondant med halloncoulis
7 ingredienser
Chokladbakelse med hallonsås. En fransk efterrätt med krämig insida.
Dryck
Rånäs Brännvin, Sverige (serveras iskall)
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 100 g smör
- 100 g mörk choklad
- 4 ägg
- 100 g strösocker
- 60 g vetemjöl
Hallonsås
- 250 g färska hallon (eller tinade bär)
- 3 msk strösocker
Gör så här
- Smält smör och choklad.
- Vispa äggen med sockret.
- Vänd ihop allt och sikta i mjölet.
- Slå upp i smorda formar och ställ i frysen. Hit kan du förbereda.
- Baka av från frys (ca 200 grader i 10 minuter).
- Häll hallon och sockret i en mixer och kör en slät sås och sila bort hallonens frö
- Vid servering: Gör en spegel med hallonsåsen på en kall tallrik, lägg på fondanten och lägg lite färska hallon på toppen.