Chokladfondant med halloncoulis

Chokladfondant med halloncoulis
Foto: TV4

Chokladfondant med halloncoulis

Av: Roberto Picornell

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

Chokladbakelse med hallonsås. En fransk efterrätt med krämig insida.

Dryck
Rånäs Brännvin, Sverige (serveras iskall)

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner stycken
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 100 g strösocker
  • 60 g vetemjöl

Hallonsås

  • 250 g färska hallon (eller tinade bär)
  • 3 msk strösocker

Gör så här

  1. Smält smör och choklad.
  2. Vispa äggen med sockret.
  3. Vänd ihop allt och sikta i mjölet.
  4. Slå upp i smorda formar och ställ i frysen. Hit kan du förbereda.
  5. Baka av från frys (ca 200 grader i 10 minuter).
  6. Häll hallon och sockret i en mixer och kör en slät sås och sila bort hallonens frö
  7. Vid servering: Gör en spegel med hallonsåsen på en kall tallrik, lägg på fondanten och lägg lite färska hallon på toppen.