Blackened makrill med inslag av havtorn, chili, honung och rom

koket.se
Blackened makrill med inslag av havtorn, chili, honung och rom
Foto: TV4

Blackened makrill med inslag av havtorn, chili, honung och rom

Av: Per - Varberg

Från: Halv åtta hos mig

22 ingredienser

30 min

Festlig rätt som går snabbt att laga. Kryddig smörstekt makrillfilé med sötpotatissallad och havtornssås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Per - Varberg laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Makrill

  • 4 tsk malen paprika
  • 8 tsk torkad timjan
  • 4 tsk lökpulver
  • 4 tsk vitlökspulver
  • 2 msk strösocker
  • 4 tsk salt
  • 4 tsk svartpeppar
  • 2 tsk malen cayennepeppar
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1,5 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen muskot
  • 4 makrillar
  • 6 msk smör

sallad

  • 2 mango
  • 1 honungsmelon
  • 0,5 kg sötpotatis
  • 65 g babyspenat
  • 6 blad mynta

Reducerad sås

  • 100 g havtorn
  • 6 msk honung
  • 2 msk mörk rom
  • 1 tsk chiliflakes

Gör så här

  1. Makrill
  2. Blanda alla kryddorna i en skål. Smält smör och vänd sedan makrillen i smöret. Rulla sedan makrillen i kryddblandning innan du steker i panna.
  3. Sallad
  4. Koka sötpotatis och låt svalna. Skär frukt i lämplig storlek och blanda i skål. Skölj spenat och mynta och riv i bitar. Blanda alltsammans i skål.
  5. Sås
  6. Mixa alltsammans och låt allt puttra i kastrull till ca 20 min.