Mamma Giovannas zuppa di pesce

3 röster
45 min
4

Mamma Giovannas zuppa di pesce.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Massimos drycktips
5649 L Chardonnay, Laroche, Vins de Pays d'Oc, Frankrike 79:-

"Ett torrt, ungdomligt, fruktigt vin med inslag av gröna äpplen och päron. Vinets frukt och den något fetare stilen passar utmärkt till sötman i från skaldjuren."

Visa mer
45 min
4

Du behöver

Mamma Giovannas zuppa di pesce

  • 200 g gösfilé
  • 1 kg blåmusslor
  • 16 gröna musslor
  • 200 g färska räkor
  • 600 g krossade tomater
  • 5 schalottenlökar
  • 1-2 röd chili
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Mamma Giovannas zuppa di pesce
    Tvätta musslorna och skala räkorna, hacka fem schalottenlökar och en halv spansk peppar
  2. Fräs vitlök, spansk peppar och musslorna i olivolja i en stor kastrull, lägg på ett lock. Låt ångas i några minuter. Rör om försiktigt i kastrullen då och då. Häll i två dl vitt vin, på med locket. Häll i tomatkrossen. Låt koka ihop i ca 25-30 minuter på låg värme.
  3. Skär upp gösfilén i portionsbitar och stek försiktigt i olja så att bitarna håller ihop. Lägg i gösen och några handskalade räkor i fisksoppan strax innan servering. Strö lite mynta över portionerna.
  4. Bruschetta
    Skiva fyra lantbröd, pensla med olja och pressad vitlök. In i ugnen på hög värme några minuter. Hacka upp mynta och strö över. Servera till fisksoppan.
1 oktober 2013

laddar fler recept...

Laddar fler recept...