Bjärekyckling på rucolabädd i en symfoni av italienska smaker

Bjärekyckling på rucolabädd i en symfoni av italienska smaker
Foto: TV4

Bjärekyckling på rucolabädd i en symfoni av italienska smaker

4

26 ingredienser

40 min

Stekta kycklingfiléer med honungsvinägrett, örtagårdsås och potatis med bacon.

Dryck
Rosso di Montalcino 2011 är ett friskt och elegant italienskt rött vin från San Felice. Passar perfekt att kombinera med smaker från det italienska köket. Vinet bjuder på fina toner av körsbär och mörk frukt.
Art.nr: 3204 Ursprung: Italien, Apulien
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4
  • 4 Bjärekycklingfiléer
  • 3 msk smör
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • grillkrydda (efter smak)

vinägrett

  • 2 dl olja
  • 1 dl japansk soja
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 klyfta vitlök
  • salt (efter smak)
  • cayennepeppar (efter smak)

Örtagårdssås

  • 3 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 dl örter provencale (frysta)
  • salt
  • peppar
  • 0,5 krm strösocker

Baconpotatis

  • 1 kg sparrispotatis
  • 1,5 förp bacon
  • 5 msk olja
  • salt
  • svartpeppar
  • paprikapulver

Servering

  • rucolasallad
  • körsbärstomater

Gör så här

  1. Tärna potatisen, och grilla i ugnen på ca 225 grader ca 20-30 minuter, efter halva tiden lägg i det skivade baconet.
  2. Blanda ihop ingredienserna till vinägretten.
  3. Blanda samman örtagårdssås som skall serveras i en skål vid sidan om.
  4. Bryn kycklingen ca 6 min på varje sida, salta och peppra.
  5. Ta kycklingen ur pannan, skiva den och häll över smörskyn som är kvar i pannan.
  6. Lägg en bädd av rucolasallad och delade cocktailtomater på en tallrik. Lägg på kyckling och häll på lite av vinägretten, servera med potatisen och örtagårdssåsen.