Vitt och rött på grön bädd

Vitt och rött på grön bädd
Foto: tv4

Vitt och rött på grön bädd

Av: Lisa - Oslo

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

1 h

Två sorters fisk på champinjon- och purjolöksbädd. Serveras med kokt potatis, sallad och färska räkor.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Fontana Candida
Artikelnummer 2410
Ursprung Italien
Klassiskt ’fiskvin’ som liksom de flesta italienska viner är som gjort för mat.

Ingredienser

portioner
  • 300 g champinjoner
  • 300 g purjolök
  • 0,5 kg torsk
  • 0,5 kg lax
  • 175 g räkost
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk riven ost, smakrik
  • smör, till stekning
  • räkor, till servering (ca 10 till varje tallrik)
  • sallad, till servering
  • potatis [ca 2-3st per portion]

Gör så här

  1. Skiva champinjonerna och stek i torr stekpanna tills de vätskar sig. Fortsätt tills det mesta av vätskan försvunnit, tillsätt sedan smör och mjukkoka svampen.
  2. Skiva purjolöken, låt småfräsa i smör.
  3. Lägg champinjonerna och purjolöken i smord eldfast form.
  4. Dela fisken och lägg den över ¨"bädden", torsk och lax i passande mönster.
  5. Blanda gräddfil och räkost samt riven ost. Täck fisken.
  6. Sätt in i ugnen på 200 grader ca 30 min, tills rätten fått en svag gyllene färg.
  7. Servera ur formen med kokt potatis och ett salladsblad med räkor och dill som dekoration på tallriken.