Sikta i mjölet i en bunke, häll i sockret, vaniljsocker, bakpulver och rör om. #
Ha i smöret och äggulorna. Blanda till degen blir fin och slät. Stoppa i degen i kylen, ca 20 min.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra en form och pudra med mjöl.
Kavla ut degen så att den blir ca 1 cm tjock. Tryck sedan ut den i formen, så jämt det går. Pricka den med gaffel, grädda i mitten av ugnen till den får en gyllenbrun färg ca 15-20 min. Ta ut degbotten ställ åt sidan och låt svalna.
Fyllning
Skala äpplen, kärna ur dem.
Riv ned dem på ett rivjärn, tjocka strimlor.
Lägg allt i en stor kastrull, häll på socker, russin och kanel. Sjud på medelhög värme i 30 min, låt locket vara på. Rör om då och då. Det ska bli ett gyllenbrunt äppelmos.
Ta fram degbotten häll i äppelmoset. Värm i kakan i ugnen ca 5-10 min.