Beef tataki med daikonsallad, misosoppa och ris

Beef tataki med daikonsallad, misosoppa och ris
Foto: tv4

Beef tataki med daikonsallad, misosoppa och ris

Av: Ingrid - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

Strimlad och marinerad biff i sakemarinad. Serveras med rättikssallad, misosoppa och ris.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck

Öl

Ingredienser

portioner

Biff Tataki

  • 600 g fin melerad biff i tjocka bitar om 3 x 6 cm
  • salt
  • peppar
  • olja
  • 1 msk sake
  • 2 msk soja
  • vitlök
  • gräslök
  • färsk ingefära
  • daikon (rättika) riven och smaksatt med lite chili

misosoppa

  • 7,5 dl dashibuljong
  • 70 g miso
  • purjolök
  • tofu

Daikonsallad

  • 350 g rättika (daikon)
  • 1 tsk salt
  • färsk spenat
  • 0,5 citron

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet, stek hastigt runt om.
  2. Ta bort från värmen och slå över sake- och sojablandningen, smaksatt med lite vitlök. Täck med lock och fortsätt steka försiktigt drygt fem minuter
  3. Ta bort köttet och slå över vätskan från pannan på köttet. Låt svalna.
  4. Riv lite färsk ingefära och daikon. Smaksätt daikon med chili.
  5. Skiva köttet tunt och lägg upp på fat.
  6. Garnera med gräslök riven, daikon och ingefära.

Daikonsallad

  1. Skala och skiva rättikan i tunna skivor. Doppa spenaten i varmt vatten och kyl genast i kallt vatten. Lägg daikonskivorna i en skål, salta och knåda ur vätska. Kyl så länge. Vid servering blanda i spenat och tillsätt citron.

Misosoppa

  1. Hetta upp dashibuljongen, tillsätt miso genom en sil. Nu får soppan inte koka utan bara värmas Tillsätt purjo och tofu efter smak.#