Medelhavssallad och tortilla

Medelhavssallad och tortilla
Foto: tv4

Medelhavssallad och tortilla

0

6 steg att laga

12 ingredienser

ca 1 h

Medelhavssallad med tomat och avokado samt tortilla española.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 0,5 isbergssallad, strimlad
  • 2 avokado, i mindre bitar
  • 200 g cocktailtomater i halvor
  • 0,25 gurka, i mindre bitar
  • 0,5 dl gräslök, fint skuren
  • 0,5 dl rostade solrosfrön
  • örtsalt
  • svartpeppar

Tortilla española

  • 1 kg potatis
  • 0,5 l olivolja
  • 6 ägg
  • 2 krm pommes frites krydda (eller örtsalt)

Gör så här

  1. Skala potatisen och tärna den sedan i centimeterstora kuber.
  2. Hetta upp oljan på högsta värme. När den är klar, minska värmen till nivå hälften och bryn potatisen i oljan tills den får gyllenbrun färg.
  3. Häll av i ett durkslag så överflödig olja rinner av. Upprepa samma steg för att bryna fler potatisar.
  4. Vispa ihop äggen med kryddan eller örtsaltet. Tillsätt potatisen och blanda väl.
  5. Hätta upp 2 msk av samma olja i stekpannan och vänd ner blandningen. Det är viktigt att röra pannan lite så att den inte fastnar.
  6. Stek i ca 5 minuter tills tortillan stelnar och potatisen mjuknar. Lägg en tallrik över pannan och vänd försiktigt. Stek tortillan på andra sidan ytterligare 5 minuter. Oljan kan återanvändas.