Marinerat köttspett med ljummen färskpotatissallad

Foto: TV4
Marinerat köttspett med ljummen färskpotatissallad
17 ingredienser
Grillspett med marinerad kycklingfilé, kalvfilé och fläskfilé. Serveras med ljummen färskpotatissallad och sommarprimörer.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
- 300 g kycklingfilé
- 300 g fläskfilé
- 300 g kalvfilé
- 1 kg färskpotatis (gärna små)
- 1 bladsallad
- 150 g champinjoner
- 1 knippe grön sparris
- 2 avokador
- 1 rödlök
ansjovisdressing
- 200 g böckling
- 100 g osaltat smör
marinad
- 2 dl vin (rött eller vitt efter smak)
- 1,5 dl olivolja
- 2 msk honung, flytande
- 3 tsk salt
- svartpeppar
- 3-4 klyftor vitlök, pressade
Gör så här
- Marinera köttet (gärna 10-12 tim), tärna och fördela mängderna jämnt över spetten.
- Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 5 min. Hacka grönsakerna och blanda i en större skål, rör ner dressingen.
- Tillsätt den nykokta färskpotatisen strax före serveringen.
- Böcklingsmöret rörs ihop, tillsätt lite vitpeppar.