Halstrad tonfisk med sjögräspanering
Halstrad tonfisk med sjögräspanering
10 ingredienser
20 m
Tonfisk med japansk sjögräspanering är både enkelt och gott och ett perfekt tilltugg på festen eller som förrätt. En riktig favorit hos gästerna - Gladys del Pilar
Ingredienser
Japansk panering
- 6-8 blad nori (som man rullar sushi i)
- 0,5 dl sesamfrön
- 0,5 dl svarta sesamfrön
- 0,5 dl strösocker
- 1 msk salt
- 0,5 msk Ajinomoto-salt (glutamat om så önskas)
Tonfisk
- 200 g tonfisk (finns i frysta block eller färsk över disk)
- 1 dl teriyakisås
- 0,5 dl rapsolja
- 1 knippe salladslök
Gör så här
Japansk panering
- Mixa noribladen fint i en torr mixer.
- Blanda samman noripulvret med resten av ingredienserna till paneringen.
Tonfisk
- Skär tonfisken i ca 2 cm breda stänger.
- Panera alla sidor av stängerna.
- Stek fiskstängerna snabbt på varje sida i en het panna.
- Dela tonfiskstängerna på önskat vis och toppa med teriyakisås.
- Skiva salladslöken fint och använd som garnering.