Halstrad tonfisk med sjögräspanering

Halstrad tonfisk med sjögräspanering
Gladys del Pilar SMKVIP
Gladys del Pilar SMKVIP

Halstrad tonfisk med sjögräspanering

Av: Gladys del Pilar

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

20 m

Tonfisk med japansk sjögräspanering är både enkelt och gott och ett perfekt tilltugg på festen eller som förrätt. En riktig favorit hos gästerna - Gladys del Pilar

Ingredienser

portioner

Japansk panering

  • 6-8 blad nori (som man rullar sushi i)
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 0,5 dl svarta sesamfrön
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk salt
  • 0,5 msk Ajinomoto-salt (glutamat om så önskas)

Tonfisk

  • 200 g tonfisk (finns i frysta block eller färsk över disk)
  • 1 dl teriyakisås
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 knippe salladslök

Gör så här

Japansk panering

  1. Mixa noribladen fint i en torr mixer.
  2. Blanda samman noripulvret med resten av ingredienserna till paneringen.

Tonfisk

  1. Skär tonfisken i ca 2 cm breda stänger.
  2. Panera alla sidor av stängerna.
  3. Stek fiskstängerna snabbt på varje sida i en het panna.
  4. Dela tonfiskstängerna på önskat vis och toppa med teriyakisås.
  5. Skiva salladslöken fint och använd som garnering.