Halstrad tonfisk med sesam och wasabikräm

Halstrad tonfisk med sesam och wasabikräm
Foto: TV4
Karl Fredrik Gustavsson
Karl Fredrik Gustavsson

Halstrad tonfisk med sesam och wasabikräm

Av: Karl Fredrik Gustafsson

Från: Sveriges mästerkock VIP

16 ingredienser

40 min

Sesampanerad tonfiskfilé steks hastigt i het panna och serveras i tunna skivor med wasabikräm,

Ingredienser

portioner

Halstrad tonfisk

  • ca 250 g tonfiskfilé, i bit
  • 0,5 sesamfrön
  • 2 limefrukter, stekt

Dressing

  • 0,5 chilifrukt
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl japansk soja
  • 1 msk honung
  • 1 limefrukt

Wasabikräm

  • 2 dl matyoghurt
  • wasabi

Avokado- och mangosallad

  • 2 spetspaprikor (röda)
  • 2 mango
  • 2 avokador
  • 1 kruka färsk koriander
  • citronsaft

Garnering

  • gräslök

Gör så här

Wasabiyoghurt

  1. Rör ihop yoghurt och wasabi, börja med lite wasabi och smaka dig fram till lagom mängd.

Avokado- och mangosallad

  1. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Skala, dela och kärna ur mangon. Skär avokado och mango i ungefär lika stora bitar som paprikan. Hacka koriandern.
  2. Blanda paprika, avokado och mango med koriander. Pressa över lite citronsaft.

Sojadressing

  1. Skala och riv vitlöken fint. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Rör ihop soja och honung med vitlök och chili. Finriv limeskalet och tillsätt. Pressa också i limesaft. Smaka av. Häll upp i en liten kanna och servera vid sidan om.

Halstrad tonfisk

  1. Rosta sesamfröna i ugn eller stekpanna. Låt dem svalna.
  2. Vänd tonfiskens alla sidor i de rostade sesamfröna.
  3. Stek tonfisken runt om på alla sidor, den får inte gå för länge utan ska bara få yta runtom. Halvera limefrukterna. Stek dem med snittytan ner i pannan.

Servering

  1. Lägg upp tonfisk och garnera med gräslöksstrån. Bjud med avokado- och mangosallad, wasabisås, lime och sojadressing.