Halstrad tonfisk med sesam och wasabikräm
Halstrad tonfisk med sesam och wasabikräm
16 ingredienser
40 min
Sesampanerad tonfiskfilé steks hastigt i het panna och serveras i tunna skivor med wasabikräm,
Ingredienser
Halstrad tonfisk
- ca 250 g tonfiskfilé, i bit
- 0,5 sesamfrön
- 2 limefrukter, stekt
Dressing
- 0,5 chilifrukt
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 dl japansk soja
- 1 msk honung
- 1 limefrukt
Wasabikräm
- 2 dl matyoghurt
- wasabi
Avokado- och mangosallad
- 2 spetspaprikor (röda)
- 2 mango
- 2 avokador
- 1 kruka färsk koriander
- citronsaft
Garnering
- gräslök
Gör så här
Wasabiyoghurt
- Rör ihop yoghurt och wasabi, börja med lite wasabi och smaka dig fram till lagom mängd.
Avokado- och mangosallad
- Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Skala, dela och kärna ur mangon. Skär avokado och mango i ungefär lika stora bitar som paprikan. Hacka koriandern.
- Blanda paprika, avokado och mango med koriander. Pressa över lite citronsaft.
Sojadressing
- Skala och riv vitlöken fint. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
- Rör ihop soja och honung med vitlök och chili. Finriv limeskalet och tillsätt. Pressa också i limesaft. Smaka av. Häll upp i en liten kanna och servera vid sidan om.
Halstrad tonfisk
- Rosta sesamfröna i ugn eller stekpanna. Låt dem svalna.
- Vänd tonfiskens alla sidor i de rostade sesamfröna.
- Stek tonfisken runt om på alla sidor, den får inte gå för länge utan ska bara få yta runtom. Halvera limefrukterna. Stek dem med snittytan ner i pannan.
Servering
- Lägg upp tonfisk och garnera med gräslöksstrån. Bjud med avokado- och mangosallad, wasabisås, lime och sojadressing.