Rör ihop yoghurt och wasabi, börja med lite wasabi och smaka dig fram till lagom mängd.
Avokado- och mangosallad
Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Skala, dela och kärna ur mangon. Skär avokado och mango i ungefär lika stora bitar som paprikan. Hacka koriandern.
Blanda paprika, avokado och mango med koriander. Pressa över lite citronsaft.
Sojadressing
Skala och riv vitlöken fint. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
Rör ihop soja och honung med vitlök och chili. Finriv limeskalet och tillsätt. Pressa också i limesaft. Smaka av. Häll upp i en liten kanna och servera vid sidan om.
Halstrad tonfisk
Rosta sesamfröna i ugn eller stekpanna. Låt dem svalna.
Vänd tonfiskens alla sidor i de rostade sesamfröna.
Stek tonfisken runt om på alla sidor, den får inte gå för länge utan ska bara få yta runtom. Halvera limefrukterna. Stek dem med snittytan ner i pannan.
Servering
Lägg upp tonfisk och garnera med gräslöksstrån. Bjud med avokado- och mangosallad, wasabisås, lime och sojadressing.