Karl Fredriks paradrätt är en färgsprakande och lyxig rätt med halstrad tonfisk, avokado och mango dressad i en lite het sojadressing smaksatt med citrus.
Ingredienser
600 g färsk tonfisk, i tunna skivor
1 mango
1 blodgrapefrukt
2 avokador
sesamfrön
1 spetspaprikor, röd
10 sparrisbroccoli
10 morötter (späda, lila och gula)
65 g mâchesallad
2 dl matyoghurt
wasabi (efter smak)
Sojadressing
2 dl japansk soja
2 röda chilifrukter, finhackade
4 klyftor vitlök, pressade
4 msk citronsaft (alt limesaft)
citronskal, finrivet (alt finrivet limeskal)
honung
Gör så här
Skala, dela kärna ur och skär mangon i tunna skivor. Skala grapefrukten med kniv och skär ut hinnfria filéer.
Dela, kärna ur och gröpt ut avokadon. Skär i tunna skivor.
Dela, kärna ur och hacka spetspaprikan. Koka broccolisparrisen och de späda morötterna i saltat vatten, överkoka inte.
Blanda matyoghurt med wasabi.
Blanda sojan med chili. vitlök, citronsaft, finrivet skal och honung.
Halstra den färska tonfisken i en het panna. Skär i skivor.
Lägg upp allt vackert på fat. Strö över sesamfrönn och servera med extra sås vid sidan om.