Halstrad tonfisk med citrus- och sojadressing
Halstrad tonfisk med citrus- och sojadressing
17 ingredienser
Karl Fredriks paradrätt är en färgsprakande och lyxig rätt med halstrad tonfisk, avokado och mango dressad i en lite het sojadressing smaksatt med citrus.
Ingredienser
- 600 g färsk tonfisk, i tunna skivor
- 1 mango
- 1 blodgrapefrukt
- 2 avokador
- sesamfrön
- 1 spetspaprikor, röd
- 10 sparrisbroccoli
- 10 morötter (späda, lila och gula)
- 65 g mâchesallad
- 2 dl matyoghurt
- wasabi (efter smak)
Sojadressing
- 2 dl japansk soja
- 2 röda chilifrukter, finhackade
- 4 klyftor vitlök, pressade
- 4 msk citronsaft (alt limesaft)
- citronskal, finrivet (alt finrivet limeskal)
- honung
Gör så här
- Skala, dela kärna ur och skär mangon i tunna skivor. Skala grapefrukten med kniv och skär ut hinnfria filéer.
- Dela, kärna ur och gröpt ut avokadon. Skär i tunna skivor.
- Dela, kärna ur och hacka spetspaprikan. Koka broccolisparrisen och de späda morötterna i saltat vatten, överkoka inte.
- Blanda matyoghurt med wasabi.
- Blanda sojan med chili. vitlök, citronsaft, finrivet skal och honung.
- Halstra den färska tonfisken i en het panna. Skär i skivor.
- Lägg upp allt vackert på fat. Strö över sesamfrönn och servera med extra sås vid sidan om.