Halstrad kyckling på spett

Halstrad kyckling på spett
Foto: TV4

De här kycklingspetten får både smak och färg av saffran. Receptet kommer från Iran, där kyckling är en populär råvara. Rätten serveras med ris och tomater.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 2 kycklingar, ca 2 kg
  • 4 långa spett
  • 1 gul lök
  • 1,5 dl pressad citronsaft
  • 2 tsk salt
  • 4 msk smält smör
  • 0,5 krm malen saffran
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Dela varje kyckling i 8 bitar. Riv den gula löken. Blanda den med citronsaften och saltet i en skål.
  2. Vänd ner kycklingbitarna och blanda väl. Låt det stå 4 timmar i kylskåpet. Vänd bitarna då och då. Blanda ner saffranen i 1 msk vatten. Ta upp kycklingbitarna ur lökröran och trä upp dem tätt på spetten.
  3. Rör ner det smälta smöret och saffranen i lökröran och fördela det väl runt om kycklingbitarna. Halstra eller grilla spetten i 10–15 minuter. Vänd spetten då och då. Ös med den resterande lökröran. Kycklingen är klar när köttsaften är färglös och genomskinlig. Servera spetten genast.
Kommentera receptet

Fler goda recept