Halloumivåffla med räkor, löjrom och avokado

koket.se
Halloumivåffla med räkor, löjrom och avokado
Foto: Tv4

Halloumivåffla med räkor, löjrom och avokado

Av: Matilda - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

45 m

Har du inte hunnit testa halloumivåffla så är det hög tid nu! Den här versionen med räkor, löjrom och avokado blir riktigt festlig.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2022. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Matilda - Malmö laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Våffla

  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 200 g halloumiost, riven
  • 100 g smör, smält (eller margarin)

Topping

  • 2 dl smetana
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 kruka färsk gräslök
  • 1 kruka färsk dill
  • 200 g handskalade räkor
  • 80 g löjrom
  • 2 avokador
  • 1 citron, zest

Gör så här

Våffla

  1. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål.
  2. Tillsätt ägg, mjölk och riven halloumiost.
  3. Vispa till en jämn smet och tillsätt sedan det avsvalnade smöret.
  4. Hetta upp våffeljärnet och kom ihåg att pensla med lite smör innan du gräddar den första våfflan.

Topping

  1. Toppa våfflorna med smetana, finhackad rödlök, gräslök, dill, räkor, löjrom, avokado och citronzest. 
Servera!