Halloumitacos med avokadokräm och inlagd lök

koket.se
Halloumitacos med avokadokräm och inlagd lök
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Halloumitacos med avokadokräm och inlagd lök

22 ingredienser

30 m

Garanterad fredagsmys-succé med tacos på halloumi! Vegetarisk tacoröra på svarta bönor, halloumi och paprika serveras med inlagd rödlök, avokadokräm, yoghurt och koriander.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Snabbsyrad lök

  • 4 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 krm salt
  • 1 rödlök

Tacos

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd paprika
  • 2 msk rapsolja
  • 2 förp halloumiost
  • ca 400 g svarta bönor [1 burk]
  • 2 msk taco kryddmix
  • salt
  • 8-12 hårda tacoskal
  • 1 förp mâchesallad
  • 1 dl yoghurt

Avokadokräm

  • 1 chilifrukt
  • 2 avokador
  • 1 limefrukt, skal och saft
  • 3 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Blanda vinäger, socker och salt tills det löser sig. Skiva rödlöken tunt och blanda ned i lagen. Låt stå.
  2. Hacka lök, vitlök och skiva paprikan tunt. Stek i rapsoljan i 3 minuter. Ta ur paprikan och löken ur stekpannan medan du steker halloumin.
  3. Tärna halloumi och stek tills det får fin färg. Häll tillbaka paprikan och löken i stekpannan.
  4. Skölj bönorna noggrant och häll ned i stekpannan, tillsätt tacokryddan. Salta.
  5. Gör avokadokrämen. Hacka chilin fint, hacka ner halva krukan med koriander (spara resten till garnering) mosa avokadon och blanda med olivolja och lime. Riv i vitlök och smaka av med salt.
  6. Servera hallomitacon i hårda skal med machesallad i botten. Toppa med inlagd rödlök, avokadoröra, lite yoghurt och koriander!