Halloumitacos med avokadokräm och inlagd lök

30 m
4
Spela video Halloumitacos med avokadokräm och inlagd lök
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

Snabbsyrad lök

  • 4 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk socker
  • 1 nypa salt
  • 1 rödlök

Tacos

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd paprika
  • 2 msk rapsolja
  • 2 pkt halloumi
  • ca 400 g svarta bönor (1 burk)
  • 2 msk tacokrydda
  • salt
  • 8-12 hårda tacoskal
  • 1 påse machesallad
  • 1 dl yoghurt

Avokadokräm

  • 1 liten chili
  • 2 avokado
  • 1 lime, skal och saft
  • 3 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Blanda vinäger, socker och salt tills det löser sig. Skiva rödlöken tunt och blanda ned i lagen. Låt stå.
  2. Hacka lök, vitlök och skiva paprikan tunt. Stek i rapsoljan i 3 minuter. Ta ur paprikan och löken ur stekpannan medan du steker halloumin.
  3. Tärna halloumi och stek tills det får fin färg. Häll tillbaka paprikan och löken i stekpannan.
  4. Skölj bönorna noggrant och häll ned i stekpannan, tillsätt tacokryddan. Salta.
  5. Gör avokadokrämen. Hacka chilin fint, hacka ner halva krukan med koriander (spara resten till garnering) mosa avokadon och blanda med olivolja och lime. Riv i vitlök och smaka av med salt.
  6. Servera hallomitacon i hårda skal med machesallad i botten. Toppa med inlagd rödlök, avokadoröra, lite yoghurt och koriander!
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Stekpannor från kända varumärken

Stekpannor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept